Autorijschool Edwin Rengelink

Faalangst

faalangst

Faalangst:
Ik ben gespecialiseerd in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst.
Ik kijk naar de bron van die angst en zal samen met jou proberen om je zoveel vertrouwen te geven, dat de zenuwen tijdens het examen zoveel als mogelijk verminderen.

Examen:
Sinds 2012 heeft het CBR een speciaal faalangstexamen.
Dit examen is niet gemakkelijker, maar je krijgt wel de kans om tijdens het examen je zenuwen weer onder controle te krijgen.

Rij-angst:
Angst om te rijden of tijdens het rijden, kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het horen, zien of meemaken van een ongeluk. Vaak is het eenvoudig om de angst weg te nemen door stap-voor-stap naar een drukkere omgeving toe te groeien.
Tijdens het rijden wordt er dieper gespit naar de oorzaak van de angst, zoals het niet meer hard durven rijden of “niet durven inhalen en waarom dan niet.
De lessen worden zo gegeven, dat de kandidaat naar de situatie toe gaat en niet dat de situatie naar de kandidaat toe komt.
Wacht niet langer, maak een afspraak.

Opfris-training:
Ben je in het bezit van een rijbewijs, maar heb je al een tijd niet achter het stuur gezeten?
Ik geef ook trainingen om de praktische kennis snel weer op peil te brengen.
Velen onderschatten het autorijden door te denken dat het rijden na een uurtje wel weer op peil is. Vergeet niet dat de verkeersregels snel veranderen en dat het steeds drukker wordt op de weg, waardoor de bestuurder, zonder lang na te denken, sneller moet handelen.